fbpx

Hur fungerar Kanal® kudden?

Hur fungerar Kanal® Excellent?

YouTube video

Hur fungerar ”kanal funktionen”?

(Kort version)

YouTube video

Hur fungerar Kanal® Travel 2000?

YouTube video

Kanal® kudden ger det stöd för nacken man inte får av sängen!

En bra säng ger inget stöd alls för nacken! När du ligger så bildas ett tomrum mellan sängen och din nacke. Därför puffar och knölar de flesta med sin vanliga kudde, eller sover med armen under kudden – allt för att få ett stöd för nacken. Man försöker helt enkelt att skapa en “egen nackkudde”. Det är emellertid ytterst svårt att under sömnen behålla stödet för nacken då axeln trycker bort kudden eller så sjunker den ihop.

Kanal® kudden har en insvängd front som både ger dig ett skönt nackstöd och utrymme för axeln. Du kan sova lugnt med ett rätt nackstöd utan att skuldran trycker bort kudden. Se bild.

Ergonomisk kudde som du kan sova på rygg, sida och mage

Individuellt justerbar – passar därför hela familjen!

Med Kanal® kudden har du fyra olika höjder i samma kudde så att du kan anpassa kudden till precis det stöd din nacke behöver! Du väljer hög eller låg sida med eller utan skiva och provar hemma i lugn och ro vilket nackstöd som passar dig bäst! Kanal® kudden är utvecklad för att passa såväl en bredaxlad stor herre som en mindre kvinna eller ett barn från ca 6 år.

individuellt-justerbar ergonomisk kudde

Hur sover du? Kanal® kudden ger rätt stöd i alla sovställningar

Kanal® kudden utvecklades för att passa i såväl sid, rygg som magläge och för denna funktion erhöll vi ett patent. Du som ofta byter sovställning får tack vare den kanal som löper under kudden automatiskt ett rätt stöd för nacken.

ergonmisk kudde som låter dig sova på rygg, sida, mage

Kanal® Kudden finns i två olika ledande material – välj det skum som passar dig bäst!

Vi kan idag erbjuda Kanal® Excellent Kudden i både ett svensktillverkat tradionellt kallskum (polyurethan) och i ett trögelelastiskt skum (s.k. “memory foam”). Den senare modellen heter Kanal® Excellent Space. Kort kan man säga att materialet i Kanal® Excellent är ett kallskum som reagerar snabbt och återfår därför sin form direkt när man t.ex. vänder sig från rygg till sida. Det kan vara en fördel om man vänder sig ofta i sömnen. Kanal® Excellent Spaces trögelastiska skum är mer tryckavlastande och kan därför bidra till att man vänder sig mindre ofta under natten.

Inget av materialen kan sägas vara bättre än det andra utan olika egenskaper ger olika fördelar. Många uppskattar båda kuddmodellerna så välj den modell och material som du tycker bäst om. Har du t.ex. innan haft en “memory-foam” kudde som du upplevde hade ett skönt material så testa då vår Kanal Excellent Space.

Om du gillade de tradionella kallskumskuddarna eller aldrig har testat en nackkudde så rekommenderar vi att du provar vår Kanal® Excellent – den är omtyckt i alla läger!

Kanal® Excellent ergonomisk kudde

Hämta våra informationsblad

Kanal® Kudden