fbpx

Om oss

Vår affärsidé inom Prominens Sweden AB är att utveckla och sälja hälsoprodukter med god kvalité som bygger på en nytänkande funktion, funktionell design och med användarens behov och önskemål i fokus.

Med vår utgångspunkt inom svensk hälsovård har vi över 25 års erfarenhet av att vi utvärderat, utvecklat och sålt ledande nackkuddar. Med över 26 000 sålda nackkuddar på ren demonstrations på mässor etc. har vi sannolikt ett svårslaget inofficiellt världsrekord. Dessa personliga möten med våra kunder har även bidragit till att vi sammantaget har byggt upp en unik ”know-how” vad gäller nackkuddar.

Vårt framtagande av Kanal® kuddens koncept är resultatet av vår erfarenhet. I bagaget har vi med oss att vi testat och under många år sålt den svenska kvalitétskudden Sissel®. Även om den var, och är idag en bra nackkudde, såg vi ett behov av att utveckla en ny kudde. Vårt mål var att göra en individuellt justerbar nackkudde i en och samma modell. Lika viktigt var att kudden automatiskt skulle ge rätt nackstöd oavsett om användaren låg på rygg, sida eller mage. Genom forskning och utveckling föddes Kanal® kudden. För kuddens funktion erhöll vi ett patent som var unikt inom nackkudar och ett bevis på att den byggde på ett nytänkande.

Vi törs därför rekommendera dig – testa vår nackkudde, du har mycket att vinna! Alla våra kunder som blivit bättre i sin nacke, eller sover skönare med Kanal® kudden, vittnar om att en så enkel insats som att byta sin kudde kan innebära en förbättrad sömn och hälsa.

Prominens Sweden AB bildades 1989 av Ola Backlund leg. fysioterapeut och Monika Backlund leg. sjuksköterska. Företaget ligger i Örnsköldsviks skärgård, 600 km norr om Stockholm.

Reportage från TV4 när en Kinesisk delegation var hos oss, se nedan.

Kanal Excellent
Prominens Sweden AB historia